Δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι
Βαθμολογία
9
Σχόλια
3

Δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι



Αυτό το γλυκάκι μπορείτε να το απολάυσετε τις ημέρες του καλοκαιριού. Μπορείτε να το κάνετε αντί για τούρτα σε γενέθλια παιδιών. Είναι τόσο εμφανίσιμο και τόσο νόστιμο που θα γίνει η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων!


ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα πτι μπερ ή 2 πακετάκια φρυγανιές
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλια
1 κουτάκι φυτική σαντιγί morfat
1 κουτί κομπόστα ροδάκινο ή βερύκοκο
λίγο σιρόπι από γλυκό βίσινο ή πορτοκάλι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου και το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί χτυπώντας τη με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε όλο το σιρόπι απο την κομπόστα, και σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε 3 κουταλιές από το σιρόπι του γλυκού με 1/2 ποτήρι νερό. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα από το ένα πακετο ή τις φρυγανιές στο σιρόπι από την κομπόστα προσέχοντας να μην μουλιάσουν, και στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα βαθύ ταψί.
Επάνω από την στρώση με τα μπισκότα βάζουμε την κρέμα του άνθους αραβοσίτου ανακατεμένη με κομματάκια από την κομπόστα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα του δεύτερου πακέτου στο σιρόπι του γλυκού. Στρώνουμε επάνω από την κρέμα. Με κορνέ πάνω από τα μπισκότα βάζουμε την σαντιγί και στρώνουμε τελευταία φετούλες ροδάκινου ή βερύκοκου διακοσμώντας το γλυκάκι μας! Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Είναι καλύτερο αν το σερβίρουμε την επόμενη ημέρα! Καλή επιτυχία!





ΣΧΟΛΙΑ


leta , 24/4/2007 5:30:30 μμ
Βαθμολογία: 9
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
Το γλυκό ήταν πραγματικά εύκολο, νόστιμο και δροσιστικό.


σοσο!!!! , 26/7/2007 6:50:59 μμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 2
Υλικά: 2
καλη!την κανω καθε καλοκαιρι!


heleng , 30/10/2007 10:46:40 πμ
Βαθμολογία: 10
Δυσκολία: 1
Υλικά: 1
mia paralagh tou 8a htan na voutirosoume ligo ta mpiskota, na ftiaksoume mia strwsh kremas apo giaourti kai kitrino zele, kai h deyterh strwsh mono zele kokkino.


Δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι

Δοκιμάσατε αυτή την συνταγή? Σχολιάστε εδώ!

Γράψτε το σχόλιό σας


ONOMA


EMAIL


Βαθμολογήστε τη συνταγή


Πόσο δυσκολευτήκατε να φτιάξετε την συνταγή?


Πόσο δυσκολευτήκατε να βρείτε τα υλικά?


© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge